Fugafilms
El Col·lectiu Fugafilms neix unit al projecte de Can Fugarolas amb la voluntat de divulgar documentals que pel seu contingut o estètica estan al marge dels circuits comercials. Concebem aquest gènere cinematogràfic com a instrument per crear consciència i fomentar un canvi sistèmic. Al mateix temps, volem donar visibilitat a Can Fugarolas com a espai autogestionat que advoca per un canvi sistèmic a través de la cultura i de les relacions humanes. L'activitat de Fugafilms consisteix en projectar un documental, portar els seus responsables perquè el presentin i generar un debat posterior. Les projeccions tindran lloc cada primer divendres de cada mes a Can Fugarolas i començaran el pròxim divendres 5 de juny. Quins nervis!
Fugafilms torna al juny. Aquesta vegada, però, retarda el passi i el realitza el divendres 10 de juny en lloc del primer divendres de mes. En aquesta sessió, el col·lectiu projecta el documental "El plat o la vida", dirigit per la mataronina Nani Moré i produït per la productora, també mataronina, Claraboia.
El Col·lectiu Fugafilms vol reflexionar sobre els drets d'autor, la pirateria i la cultura lliure en el context actual. Per això, el pròxim divendres 6 de maig a les 20,30 hores projectarà el documental "Good Copy, Bad Copy", dirigit per Andreas Johnsen, Ralf Christensen i Henrik Moltke. La pel·lícula, de 59 minuts de durada, dóna veu a productors musicals que utilitzen el 'sampler' i el 'remix' fins a defensors, a ultrança, de les velles formes de propietat intel·lectual. El treball, realitzat el 2007 a Dinamarca, es pot veure a la xarxa i té una llicència 'Creative Commons'.
El pròxim divendres 1 d'abril a les 20:30 hores el Col·lectiu Fugafilms projectarà el documental "Boys Gone Bananas!*", dirigit per Fredrik Gertten. Un treball que permetrà reflexionar sobre la llibertat d'expressió. Després del passi, debat. Entrada lliure.
Després d'uns mesos en hibernació el Col·lectiu Fugafilms torna amb una nova proposta que convida a endinsar-nos en la nostra història més pròxima. Aquest divendres 4 de març a les 20:30 hores del vespre ha programat la projecció del documental "Ajoblanco, crònica en roig i negre", produït per Lastor Media. El llargmetratge se centra en la revista "Ajoblanco", creada l'any 1974. Una publicació que s'indentificava amb els ideals llibertaris i que, sense proposar-s'ho, van posar d'acord franquistes i... membres del Partit Comunista. Després del passi, debat.
El Col·lectiu Fugafilms fa una pausa aquest hivern i reprendrà les projeccions de documentals amb debat posterior el mes de març amb noves propostes inspiradores. Bona capbussada al 16!
El pròxim divendres 4 de desembre a les 20:30 hores Fugafilms proposa una reflexió sobre el part a partir de tres audiovisuals: 'El part respectuós, un dret oblidat' (Catalunya, 2007), dirigida per Lluís Campderrich, 'Life' (1993), d'Artavazd Pelechian i 'Tarachime' (2006), de Namoi Kawase. Després del debat hi haurà tertúlia amb la presència de Cristina, que va donar llum als seus dos fills a casa. Com sempre, la sessió tindrà lloc a Can Fugarolas. Entrada gratuïta amb taquilla inversa. Possibilitat d'utilitzar moneda social.
El pròxim divendres 6 de novembre a les 20:30 hores del vespre el Col·lectiu Fugafilms enceta una nova sessió amb el passi de 'Plantant Cultura', un documental etnogràfic d'Eva Cerveto, Mireia Roca i Sílvia Martínez. El treball aprofundeix en el sentit de les festes de l'arbre en l'actualitat i explica les fases comunes d'aquest ritual en set pobles diferents de Catalunya. També es projectaran fragments de les pel·lícules: 'Il dimenticati (1959), de Vitorio de Seta, i 'Le quattro volte' (2010), de Michelangelo Frammartino.
El Col·lectiu Fugafilms torna el pròxim divendres 2 d'octubre amb el passi de dos curts documentals: 'En quart grau' i 'Dones que donen'. Es tracta de dos treballs dirigits per dones i amb dones com a protagonistes. En aquesta ocasió, també comptarem amb la presència d'algunes de les responsables, entre elles la d'Helena Clos, una de les directores del curtmetratge 'En quart grau' i membre de Fugafims.
Després de la projecció hi haurà un debat. Entrada gratuïta amb taquilla inversa. S'accepta moneda social.
El Col·lectiu Fugafilms torna el pròxim divendres 4 de setembre a les 20:30 hores amb el documental d’investigació històrica ‘Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa’ que aprofundeix en les col·lectivitzacions industrials i de serveis que van tenir lloc a Catalunya entre els anys 1936 i 1939. Despres de la projecció farem un debat amb la directora, n'Eulàlia Comas. El treball, estrenat el 2014 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha estat a la darrera Mostra de Cinema Català a Brussel·les i aquest juliol s'ha projectat als Cinemes Girona de Barcelona.
El pròxim divendres 3 de juliol el Col·lectiu Fugafilms ha programat la projecció del documental 'Dreceres', dirigit per Glòria Matamala i Irene Colell. El treball se centra en la Cooperativa Integral Catalana (CIC) i en aquelles persones que han decidit fer un canvi de rumb en les seves vides i integrar-se en projectes més coherents amb els seus ideals on la cooperació i l'horitzontalitat hi tenen un paper cabdal. Després del passi es farà un debat amb una persona que és membre de la CIC. Entrada gratuïta amb taquilla inversa.
Pàgines
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by
WeebPal.