Versió en pdf per imprimir en aquest enllaç.
Bona tarda a totes,
Avui, 7 de juliol, ens concentrem aquí, davant del nostre ajuntament, en un acte de recolzament col·lectiu al projecte autogestionat de Can Fugarolas. Volem començar per agraïr la vostra presència avui aquí, perquè representeu la força de la nostra comunitat i el compromís amb els valors que defensem.
En aquest acte, volem apropar-vos al que CAN FUGAROLAS siginifica per la ciutat de Mataró.
MANIFESTEM QUE :
La nau de Can Fugarolas va iniciar la seva activitat l’any 2013 omplint de vida i de cultura la ciutat de Mataró, i actualment es troba en perill. Després de quasi 10 anys d'activitat, la SAREB, ha posat en venda l'espai, sense avisar a la Federació que l'habita i amb la qual manté un contracte legal.
Can Fugarolas no és només un espai físic, sinó un lloc ple de vida, creativitat i comunitat. És un punt de trobada per a moltes persones, que pensem que altres formes d'organització son possibles. És un projecte imprescindible on s'ha construït un model social més just, solidari i sostenible. És una força impulsora de la cultura de barri, les relacions personals i els lligams socials.
Durant aquests 10 anys de trajectòria, hem desenvolupat activitats culturals, econòmiques i socials a la ciutat, en les quals la part monetària no ha estat el més important. El seu motor principal és l’energia humana, inclusiva i independent.
La vida diària que s’hi desenvolupa s’articula conjuntament amb moltes entitats i innumerables persones. És un viver d’activitats i ha consolidat molts projectes que difícilment sobreviurien sense espais com aquest.
Durant tots aquests anys, ha sigut i continua sent un espai d’oci i trobades populars obertes a la ciutadania, així com un gran ventall d’activitats per tothom que ha volgut participar-hi.
A Can Fugarolas hi ha un total de 21 col·lectius, 8 associacions,1 cooperativa, 70 autònomes i unes 200 persones que hi passen i desenvolupen la seva activitat cada setmana.
A més, durant l’últim any han passat més de 2000 persones:
Han visitat l’espai 400 infants i joves d’escoles i instituts, així com 200 persones d’altres entitats; 400 persones han participat dels tallers i cursos regulars de Cronopis, i altres 200 persones han participat de tallers diversos de la federació (vidre, metall, cuina), i també, més de 2000 espectadores han gaudit dels diferents actes i esdeveniments culturals que hem acollit.
Estem aquí avui amb força i determinació per ser escoltades, aquesta situació col·loca el projecte davant d'un repte del qual estem segures que en sortirem reforçades. Per aconseguir-ho, necessitem el suport de la ciutadania, la seva participació i la solidaritat d'altres entitats socials, culturals i institucionals. Hi ha un model de ciutat i de vida que creiem que cal protegir i fer créixer, i aquest model està prenent forma aquí i ara, a Can Fugarolas, per a la ciutat de Mataró. Existeixen solucions i són diverses, però cal temps per estudiar-les i negociar-les.
Per aquest motiu exigim solucions reals que protegeixin el futur de Can Fugarolas.
Demanem voluntat política i l'implicació de les administracions públiques.
Can Fugarolas es un espai d'economia social i cultural autogestionada.
No ens conformem amb la preservació del projecte i la seva reubicació, volem quedar-nos on som, juntes, perquè Can Fugarolas només és possible on està.
Aquest és el nostre crit, la nostra demanda i la nostra lluita. Gràcies a totes per estar aquí avui, per recolzar-nos i ser part d'aquesta lluita i defensar juntes Can Fugarolas.