Donem suport a la sobirania tecnològica i xTream

Des de Can Fugarolas donem suport a les tecnologies basades en programari lliure.
Per això ens afegim a la campanya xTream.

Es tracta de xTream, una plataforma que permetrà l'emissió per streaming i el seu enregistrament de sessions realitzades amb plataformes com Jitsi o Big Blue Button, sense necessitat de coneixements tècnics i fent ús de tecnologies lliures.

Consistirà en una plataforma web que simplificarà i automatitzarà el procés: simplement inserint en la interfície web la URL de la vídeo-conferència, s'activarà l'emissió i/o l'enregistrament és un servidor remot. Els servidors estaran allotjats en infraestructures de proximitat que ens proporcionarà EXO que treballa dins de guifi.net, per a així fomentar el comerç local, reduir la latència en la connexió i garantir una màxima qualitat del servei.

Amb el projecte xTream s'evitarà que les organitzacions depenguin de grans plataformes comercials que no respecten la privacitat de les usuàries i serà un pas més cap a la sobirania en l'àmbit digital. En aquestes èpoques crítiques, en la qual s'ha registrat un increment històric en l'ús de plataformes privatives i enfront de la incertesa sobre l'evolució futura de la crisi sanitària, considerem imprescindible desenvolupar alternatives que garanteixin la protecció de la nostra privacitat sense per això renunciar a qualitat i eficiència.

Durant l'execució del projecte tindrem l'oportunitat d'oferir l'eina i el suport tècnic de manera gratuïta, a més d'establir canals per a recopilar feeback i millores necesrias que puguin resultar de l'ús de l'eina.
Una vegada acabat el projecte és la nostra intenció mantenir el servei actiu i per a això s'elaboraran estratègies de cofinançament per a reduir al màxim els costos que generi el manteniment de la infrasestrucrura.

Data: 

dissabte, maig 1, 2021 - 20:00
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.