Alliberament Animal

L'assemblea sorgeix com a espai per tal de debatre, analitzar i combatre els diferents tipus d'opressió que pateixen els animals, tant humanes com no humanes. Ben cert és que el focus principal es posa sobre els animals no humans, i que aquest configura l'eix principal de la nostra tasca com a col∙lectiu, però tanmateix refusem qualsevol tipus d'opressió i discriminació per motiu d'espècie, d'ètnia, de casse, de gènere, opció sexual i/o diversitat funcional. Creiem en la llibertat de tot individu i en el fet que ningú hauria de poder robar­-la­-hi.Considerem llibertat el fet de poder interactuar entre nosaltres mitjançant acords presos lliurement,sense imposicions, xantatges, falsos dilemes, relacions de poder ni abusos. En definitiva, poder viure i actuar en base a les pròpies necessitats e interesos, sense haver de servir ningú i sense que ningú s'aprofiti de nosaltres ni es lucri gràcies a nosaltres, ja siguem humanes o no humanes.
La discriminació per motiu d'espècie és quelcom que els animals no humans han patit des de sempre, i en aquesta lògica les humanes s'han cregut legitimades per establir­-se per damunt d'ells tractant­-los en benefici propi perpetuant l'especisme, fent­-se servir d'ells com a simples recursos amb finalitats alimentàries, de vestimenta, de diversió, com a mitjans de tracció (per tirar de carros, per llaurar, etc.), entre altres formes d'explotació.
Les no humanes, no es troben en igualtat de condicions respecte els seus explotadors per tal de lluitar per la seva pròpia llibertat de forma autònoma a causa de que la nostra societat es caracteritza, entre d'altres coses, per ser clarament antropocentrista, primant sovint el benestar humà en detriment del d'altres espècies. En aquest escenari antropocentrista i destrucció de la terra, així com dels i les seves habitants, els animals no humans necessiten de humanes conscienciades que els hi donin veu i facin visible la situació d'esclavatge i la violència a la qual es veuen sotmeses en el paradigma especista en el qual ens hi trobem.
En un escenari tan advers com aquest, el veganisme es presenta com una forma de vida que busca excloure, en la mesura del possible i factible, totes les formes d'explotació i crueltat vers els i les animals no humanes destinades a l'alimentació, la roba o qualsevol altre propòsit. En aquest sentit, l'Assemblea Antiespecista del Maresme, neix amb el propòsit de fer front a tot allò esmentat anteriorment, des d'una perspectiva vegana, anticapitalista i antifeixista. Rebutgem tot tipus de sistemes sociopolítics basats en jerarquies, desigualtats, opressions, repressions i dominacions. Ens organitzem i funcionem de forma horitzontal, autogestionària i assembleària i, per tant, ens considerem antiautoritàries. Rebutgem frontalment també tots aquells organismes i institucions que provoquen l'explotació de totes les espècies, inclosa la nostra, De tot allò esmentat anteriorment es poden desprendre alguns punts principals que
podrien teixir un breu resum:
­ L'assemblea estableix el veganisme i l'antiespecisme com a eix central de tot la seva tasca.
­ L'assemblea no tolera cap mena d'actitud, comentari, ni opinió de caràcter especista, sexista, racista, xenòfob, homòfob, ni vexatori cap a ningú, humà o no humà.
­ L'assemblea funciona de manera horitzontal i totes les veus tenen el mateix pes i la mateixa importància. Aquest punt està supeditat al punt anterior.
­ L'assemblea fa recaure el seu finançament en les activitats, actes, tallers, etc.
Organitzats per la mateixa.
­ L'assemblea no rep, ni rebrà, cap mena de subvenció ni ajut de cap estament, institució,etc. Ja que entenem que com a col∙lectiu autogestionat no hem de dependre de ningú més que de nosaltres mateixes.

Roberto Lemes artista i activista - ALLIBERAMENT ANIMAL

Artistes - artesans de Can Fugarolas:

En Roberto Lemes artista resident de Fugart, autor de Serigrafiavegana amb més de 120 dissenys a la venda.

A més a més d'un gran activista de la causa d'ALLIBERAMENT ANIMAL a través de la serigrafia, també ha escrit un parell de llibres: "V de VEGANISMO" i també "LIBERACION ANIMAL MAS ALLA DEL VEGANISMO"

Vacunas: Experimentación Animal-Humana y Composición

Xerrada a càrrec del Doctor Xavier Uriarte.
Divendres 20 de Maig de 18h a 20h. Es demana puntualitat.
Amb el títol: "Vacunas: Experimentación animal-humana y composición"
1. Sueros Animales
2. Crecimiento Viral en Simios y Embriones
3. Inginieria Genética y macroorganismos
4. Composición actual de las diferentes Vacunas.

Xerrada "Consideraciones sobre la Imbécil Ética"

"Consideraciones sobre la Imbécil Ética, o el por qué de las discriminaciones", es una charla inspirada en el ensayo El Idiota Moral de Norbert Bilbeny, acerca de la banalidad del mal en nuestra historia. Banalidad que encuentra refugio en nuestra relación con las no humanas, pero que procede de la misma fuente que la cometida en discriminación contra nuestra propia especie.

Taller De Autosuficiencia Doméstica

HOGAR ÉTICO Y LIBRE DE TÓXICOS
Hemos llevado a nuestro hogar, el planeta Tierra, a una situación de extrema gravedad ecológica vertiendo cada día, sin piedad, miles de toneladas de sustancias desconocidas por la Naturaleza que se incorporan al medio modificando sus características físicas, químicas y biológicas con inconmesurables perjuicios para la biota. Proteger los ecosistemas naturales que albergan los niveles más altos de diversidad debe ser el objetivo primordial de cualquier ser humano,

Taller de Cuina Vegana

Taller de cuina vegana per aprendre a cuinar sense utilitzar els animals com a ingredients.
El pròxim dissabte 17 d'Octubre a les 12 del matí.
Ho organitzem des de l'assemblea per l'Alliberament Animal.
La teva voluntat permetrà fer altres activitats.

Presentació Assemblea Alliberament Animal del Maresme

Divendres 18 de Setembre presentem l'Assamblea per l'Allibreament Animal del Maresme a Can Fugarolas.
Ho farem passant el documental Cowspiracy acompanyat d'una Tapeo Vegà a les 20:30.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.